Results 1 to 6 of 6

Thread: Pro Tools 10: Unable to Save As or Save Copy In

  1. #1
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Pro Tools 10: Unable to Save As or Save Copy In

    Sign in to disable this ad
    Hello All, My Pro Tools version 10 no longer saves correctly.
    No Save As or Save Copy in. Dialog Box reads:
    Could not Save As ("title of session")
    because you do not have appropriate
    access privileges (-5000) while opening
    "dvhhQSRXszfwRHQX"

    FIXED:

    Found the Fix, Thanks to Greg Welchel, a Los Angeles studio
    guru who is a great source of DAW knowledge.

    Get "ProTools Pref and Database Helper 2.5" on the internet
    or from Greg W. in LA. and load the app to your desktop.
    With Pro Tools off:
    *Open the 2.5 app on your desktop.
    *Check all boxes applicable to your PT version. (mine checked
    were the entire left column) and run the software trashing all selected.
    *Empty the trash.
    *Restart your MAC and open Pro Tools (takes a while to load this time)
    *Open Recent and reset your preferences, hardware and check yourI/O
    settings. PT will find and re-link tracks.
    SAVE AS is normal now. It did not seem to effect the PT 10 software,
    very stabile version, except for the reseting of a few prefs to my tastes,
    the hardware set up and a few other minor set up functions.

    Hope this helps someone else running the older versions of Pro Tools.
    Last edited by brian alexander; 06-05-2020 at 12:57. Reason: Fix Found

  2. #2
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    paradise
    Posts
    4,704
    Thanks
    144
    Thanked 642 Times in 564 Posts
    Rep Power
    8664315
    Did you add something that's messing with the ilock? Something had to have been added or changed.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Inverness Scotland
    Posts
    565
    Thanks
    6
    Thanked 28 Times in 26 Posts
    Rep Power
    2426771
    Have you cleared the preferences?

    Have you changed the drive location you normally use as a save?

    •Go to Macintosh HD > Library > Application Support > Avid and delete the Databases folder. •Tip from Avid: When using Pro Tools HD or Complete Production Toolkit, make sure to backup the Catalogs folder first!

    •Go to your User folder and select Library (on Mac OS X 10.7 and up, click on the Go menu, hold the Option key and click Library). •Go to the Preferences folder and delete the following items: •com.digidesign.ProTools.plist
    •DAE Prefs
    •DigiSetup.OSX
    •Pro Tools Prefs


    •Empty your trash, then restart your computer.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Same problem again now in 2020. Will do on the above. Thank you Bruiser1964 for the post.nice reference.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    PT 10 no Save As, No Save Copy In

    Quote Originally Posted by bruiser1964 View Post
    Have you cleared the preferences?

    Have you changed the drive location you normally use as a save?

    •Go to Macintosh HD > Library > Application Support > Avid and delete the Databases folder. •Tip from Avid: When using Pro Tools HD or Complete Production Toolkit, make sure to backup the Catalogs folder first!

    •Go to your User folder and select Library (on Mac OS X 10.7 and up, click on the Go menu, hold the Option key and click Library). •Go to the Preferences folder and delete the following items: •com.digidesign.ProTools.plist
    •DAE Prefs
    •DigiSetup.OSX
    •Pro Tools Prefs


    •Empty your trash, then restart your computer.
    NO fix here this time. That worked in 2018. No joy yet. Still trying. Ran it all three times. Nada. Still thinking. I have some work arounds for the problem this creates but those commands for re naming and or moving a full PT session to a new drive should work in PT10.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thank You for that input RFR

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. P/T save copy in mystery ??
    By rockthemike in forum Pro Tools Forum
    Replies: 2
    Last Post: 01-04-2014, 21:25
  2. Replies: 13
    Last Post: 06-06-2011, 00:49
  3. Replies: 11
    Last Post: 03-27-2009, 15:57
  4. Error:"Unable to save recording. Audio Disk is full."
    By Pipeline in forum Cakewalk / Sonar Forum
    Replies: 8
    Last Post: 07-09-2003, 07:02
  5. How to save tracks on O2R to mix and master with pro-tools?
    By db51 in forum Recording Techniques
    Replies: 5
    Last Post: 12-13-2000, 12:10

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •