Pro Tools 10: Unable to Save As or Save Copy In

brian alexander

New member
Hello All, My Pro Tools version 10 no longer saves correctly.
No Save As or Save Copy in. Dialog Box reads:
Could not Save As ("title of session")
because you do not have appropriate
access privileges (-5000) while opening
"dvhhQSRXszfwRHQX"

FIXED:

Found the Fix, Thanks to Greg Welchel, a Los Angeles studio
guru who is a great source of DAW knowledge.

Get "ProTools Pref and Database Helper 2.5" on the internet
or from Greg W. in LA. and load the app to your desktop.
With Pro Tools off:
*Open the 2.5 app on your desktop.
*Check all boxes applicable to your PT version. (mine checked
were the entire left column) and run the software trashing all selected.
*Empty the trash.
*Restart your MAC and open Pro Tools (takes a while to load this time)
*Open Recent and reset your preferences, hardware and check yourI/O
settings. PT will find and re-link tracks.
SAVE AS is normal now. It did not seem to effect the PT 10 software,
very stabile version, except for the reseting of a few prefs to my tastes,
the hardware set up and a few other minor set up functions.

Hope this helps someone else running the older versions of Pro Tools.
 
Last edited:

RFR

Well-known member
Did you add something that's messing with the ilock? Something had to have been added or changed.
 

bruiser1964

New member
Have you cleared the preferences?

Have you changed the drive location you normally use as a save?

•Go to Macintosh HD > Library > Application Support > Avid and delete the Databases folder. •Tip from Avid: When using Pro Tools HD or Complete Production Toolkit, make sure to backup the Catalogs folder first!

•Go to your User folder and select Library (on Mac OS X 10.7 and up, click on the Go menu, hold the Option key and click Library). •Go to the Preferences folder and delete the following items: •com.digidesign.ProTools.plist
•DAE Prefs
•DigiSetup.OSX
•Pro Tools Prefs


•Empty your trash, then restart your computer.
 

brian alexander

New member
PT 10 no Save As, No Save Copy In

Have you cleared the preferences?

Have you changed the drive location you normally use as a save?

•Go to Macintosh HD > Library > Application Support > Avid and delete the Databases folder. •Tip from Avid: When using Pro Tools HD or Complete Production Toolkit, make sure to backup the Catalogs folder first!

•Go to your User folder and select Library (on Mac OS X 10.7 and up, click on the Go menu, hold the Option key and click Library). •Go to the Preferences folder and delete the following items: •com.digidesign.ProTools.plist
•DAE Prefs
•DigiSetup.OSX
•Pro Tools Prefs


•Empty your trash, then restart your computer.

NO fix here this time. That worked in 2018. No joy yet. Still trying. Ran it all three times. Nada. Still thinking. I have some work arounds for the problem this creates but those commands for re naming and or moving a full PT session to a new drive should work in PT10.
 
Top