Results 1 to 3 of 3

Thread: Sound Card Recording Problem

  1. #1
    Join Date
    May 2015
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Sound Card Recording Problem

    Sign in to disable this ad
    Hi Folks,

    I'm brand new on the forum here and hope someone on here can possibly help me please.

    I'm trying to record directly into Cool Edit Pro 2 from internet audio streams but keep getting the following message - See image:-

    Cool Edit.jpg

    I'm unable to resolve this issue as I'm a bit of a newbie with this type of recording and can't seem to find an answer to my particular issue despite intensive research on the web.

    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    northampton uk home of Dr Who and Blackstar Amps!
    Posts
    10,013
    Thanks
    1
    Thanked 672 Times in 636 Posts
    Rep Power
    9374895
    You will need to furnish the good folks here with the OS you are using and exactly what you mean by "soundcard"?

    If, as I suspect you mean the On Board Sound system built into the MOBO you first need to check in Device Manager (Windows software) to see if the soundcard is there and not "yellow blobbed"! If it is you might have to hunt up the MOBO chipset drivers.

    Assuming it is enabled and blob free, you need to select a loop- through option in Sound Management, usually called "Stereo Mix" or similar, as the recording input. THEN! You will need to frigg about with levels!

    If perchance you have an external "soundcard" you will probably have to physically link inputs to outputs.

    Dave.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Clowns to the left of me...Jokers to the right....Here I am....
    Posts
    1,810
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    1874783
    If you download the file instead of streaming it, you can place it into a project as a file

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 06-07-2011, 22:17
  2. No more VST problem but sound card?
    By KingJasper in forum Steinberg / Cubase User Forum
    Replies: 5
    Last Post: 03-27-2011, 09:20
  3. sound card/ DAW problem
    By Mull in forum Digital Recording & Computers
    Replies: 5
    Last Post: 03-10-2009, 01:27
  4. sound card line in problem
    By joe-utu in forum Digital Recording & Computers
    Replies: 6
    Last Post: 09-13-2004, 12:46
  5. Midi and Sound Card problem
    By Cal D in forum Digital Recording & Computers
    Replies: 5
    Last Post: 11-05-2002, 18:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •