Results 1 to 4 of 4

Thread: Massive latency/delay with Reason for only one session

  1. #1
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Massive latency/delay with Reason for only one session

    Sign in to disable this ad
    Hi all,

    I have one Audition session that is not working with Reason (keyboards), all my other sessions work okay with Reason, the settings are the same and it has me perplexed...

    It's not Reason's fault as I've tried different Reason files in this session and they all have a massive delay of around 5 seconds. I press a key while it's playing or recording, see the mixer light up but no sound for 5 seconds.

    The input seems okay as it lights up but there's no sound for around five seconds. All other sessions with the same settings don't have this issue so changing the audio interface latency sessions won't do it.

    Does any one have any ideas or is there a way to move all the audio track to a new session and start again if the session file is some how corrupt.

    I've been tackling with this one for months. Any help appreciated.

    Adobe Audition 3.0 build 7283.0
    Reason 5.0
    Tascam US-800
    Windows 64bit

  2. #2
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I just ended up copying all the audio tracks to a new session (twice!) and punching in each track's time position. Good thing there wasn't much mixing done yet. Reason works now.

  3. #3
    Join Date
    Mar 1999
    Posts
    9,932
    Thanks
    174
    Thanked 117 Times in 116 Posts
    Rep Power
    15816955
    I've got build 8347.

    Explain to me how Audition sessions open in Reason. My understanding is that Audition sessions are Audition sessions and have nothing to do with anything else in the whole universe.
    Like is like still like the worst.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Clinton, NC
    Posts
    5,745
    Thanks
    483
    Thanked 448 Times in 421 Posts
    Rep Power
    10005772
    Quote Originally Posted by dobro View Post
    I've got build 8347.

    Explain to me how Audition sessions open in Reason. My understanding is that Audition sessions are Audition sessions and have nothing to do with anything else in the whole universe.
    ReWire. He's playing the midi through Reason Keyboards. Not sure how he's routing everything that gives a 5 sec delay. This Video tells the way to do it. If he's midi into Audition, then picking up the midi stream from audition into a midi in in Reason sent through the pianos pack and then back out as audio to Audition it might cause some delay, but I'm not sure exactly what's the prob there...but it sounds like he sorted it already.
    Soundcloud Page
    I don't care about my ego, I care about my mixes--Just say what you mean.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Delay/Latency/Buffering problem?
    By aquarius11 in forum Cool Edit Pro / Adobe Audition Forum
    Replies: 1
    Last Post: 03-09-2010, 09:19
  2. massive delay
    By eggelk in forum Keyboards and Sound Modules
    Replies: 0
    Last Post: 08-01-2009, 17:44
  3. latency/delay issues
    By junoavent in forum Gear Reviews & Questions
    Replies: 3
    Last Post: 10-05-2007, 15:33
  4. Massive MIDI Latency
    By Codmate in forum Steinberg / Cubase User Forum
    Replies: 0
    Last Post: 06-17-2004, 11:34
  5. SX and latency/delay issues
    By RoyK in forum Steinberg / Cubase User Forum
    Replies: 5
    Last Post: 01-09-2004, 03:12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •