Results 1 to 3 of 3

Thread: Tascam UA800 - no right output

  1. #1
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Lowell Street Studio, New England
    Posts
    12,215
    Thanks
    19
    Thanked 577 Times in 549 Posts
    Rep Power
    18632360

    Tascam UA800 - no right output

    Sign in to disable this ad
    In the process of setting up my studio in a new place. Plugged all together, and found out htat the line-out (RCA jack on this model) has no output (yes, I double checked cables, speakers, etc.). Headphone outputs work fine, but I can't split one of them to my monitors, as a noise gets into the signal to them that I do not hear with headphones.
    Anyone have any ideas for a quick fix, or is it time for new AI?
    Mike B My new album on CD Baby: Fact and Fiction
    My Bandcamp site: http://mikebirchmusic.bandcamp.com

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Austin, Texas
    Posts
    14,423
    Thanks
    61
    Thanked 612 Times in 559 Posts
    Rep Power
    21474864
    Resolder the connector to the circuit board inside. I got one of those from Rami many years ago and the power connector had a loose solder joint. Rami never noticed it probably because he never moved it. Once I got it, I moved it, obviously, and probably broke the weak solder joint altogether. I'm guessing the same thing happened to the audio connector on yours. Resoldering it solved the problem for me and maybe that's what's going on with yours.

    Good luck.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Lowell Street Studio, New England
    Posts
    12,215
    Thanks
    19
    Thanked 577 Times in 549 Posts
    Rep Power
    18632360
    Quote Originally Posted by Chili View Post
    Resolder the connector to the circuit board inside. I got one of those from Rami many years ago and the power connector had a loose solder joint. Rami never noticed it probably because he never moved it. Once I got it, I moved it, obviously, and probably broke the weak solder joint altogether. I'm guessing the same thing happened to the audio connector on yours. Resoldering it solved the problem for me and maybe that's what's going on with yours.

    Good luck.
    Good idea, but it turns out the double set of RCAs (outputs and inputs) are connected direct to the board. Probably is a bad solder joint, but no way to get to it. In the meantime, I can run a stereo splitter off one of the headphone outs to my Big Knob (to the monitors). There's some static-y noise (unbalanced cables, and cheap adapters), but its fairly low volume compared to listening levels. I confirmed the noise is just through the monitors, not in the rest of the system.
    Mike B My new album on CD Baby: Fact and Fiction
    My Bandcamp site: http://mikebirchmusic.bandcamp.com

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Tascam tsr 8 - Low Output
    By terribletraffic in forum Analog Recording & Mixing - Tape & Gear
    Replies: 4
    Last Post: 09-06-2014, 09:03
  2. Tascam 58. No output ch 1 and 2. Help!
    By immana in forum Analog Recording & Mixing - Tape & Gear
    Replies: 10
    Last Post: 12-08-2013, 23:22
  3. Tascam 388 Stereo Output Issue - No R output
    By edwood83 in forum Analog Recording & Mixing - Tape & Gear
    Replies: 15
    Last Post: 03-12-2012, 16:26
  4. Tascam 414 output to PC
    By kurtr99 in forum TASCAM User Forum
    Replies: 1
    Last Post: 09-25-2006, 14:35
  5. Tascam US-122 No Output!!??
    By davecarter in forum Digital Recording & Computers
    Replies: 0
    Last Post: 12-24-2003, 09:06

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •