Results 1 to 2 of 2

Thread: Problem with MIDI recording: QuickControls not recorded

  1. #1
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Question Problem with MIDI recording: QuickControls not recorded

    Sign in to disable this ad
    Hi folks!

    Up front: i am a cubase newbie and haven't worked much with MIDI either, so take it easy on me

    I use Cubase 5.1 and the M-Audio Oxgen 25 as a MIDI controller on a Windows 10 computer. I can use the controller to access sounds in MIDI and instrument tracks (i.e. the synthesizer Prologue). The pitch-bend-wheel, the modulation wheel and the C1-control are detected by Cubase and matched with the according functions (for C1 thats a certain modulation parameter in the synth). I matched the other knobs on my MIDI controller to the Quick Controls to gain access to live modulation during a recording. When I start the recording Cubase detects and records every note on/off event and every continuous event, I can also hear all the modulation I do. But when I stop and listen to the recording, only the originally detected controllers (pitch bend, modulation wheel and C1) are actually on the recording.

    Does anybody know what to do with this?

    All the best!

  2. #2
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    essex
    Posts
    2,934
    Thanks
    14
    Thanked 426 Times in 390 Posts
    Rep Power
    4008612
    Two things - are you sure they're not being recorded? Double check in the list editor to make sure if it's a simple filter that's preventing them being recorded, or they ARE being recorded but something is stopping them reaching the destination. Cubase 5.1 was well known for having badly cracked MIDI implementation, and some features never worked properly as the patch linked out some features or made the thing crash when you tried them.

    Frankly Cubase 5 is ancient by today's Cubase features - many people just laugh when people are still using it as it was so widely cracked, Steinberg did very little to fix it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. midi recording problem
    By Imaginator in forum MIDI Mania
    Replies: 4
    Last Post: 04-29-2009, 11:53
  2. Problem recording TD-3 (MIDI)
    By Will_R in forum Roland, Boss, VS Series Forum
    Replies: 11
    Last Post: 10-22-2007, 22:54
  3. Problem with recording midi
    By carlosguardia in forum Cakewalk / Sonar Forum
    Replies: 2
    Last Post: 11-11-2002, 17:57
  4. Midi recording problem
    By fadedstar in forum Cakewalk / Sonar Forum
    Replies: 2
    Last Post: 10-08-2001, 22:33
  5. MIDI -> WAV recording problem
    By inxela in forum Digital Recording & Computers
    Replies: 0
    Last Post: 04-02-2001, 23:46

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •