Results 1 to 3 of 3

Thread: Recording Realtime Problem

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lightree Pond, Ano
    Age
    22
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Recording Realtime Problem

    Sign in to disable this ad
    I have been recording on a computer for 5 years … I Used to run on a P3 1.7ghz computer with 256mb of Ram and a Sound Blaster 16 Generic Sound Card … Everything Was Recording Perfect Plugged into the Line in Jack connected to a Mixer … I Have Always Used Vegas 5 for recording My Audio … But I Just Upgraded My PC to a P4 3.4ghz, 1gig of Ram, and a Sound Blaster 24 Pro … Now, when I go to Record The Timing is off … for Example, I Have a 2 Minute Song and I am Singing Perfect with the Music … when I get done and Play it Back it is 2 minutes and 23 seconds … at the first 20 seconds my voice is in time with the music, but by the end of the Track it is 10 to 15 seconds off (forward) … so if I Record Singing with Myself it will be good and on Time for the First 20 seconds but slowly gets off time every Second … 30 seconds will become 33, 40 becomes 45 and so on … now I think it May be that My Processor is to fast or to much Ram … Has anybody had this Problem and how did you fix it …. It will record off time with ANY software or USB Device I use.

    Please Help I Need My Studio Back!!!!
    Love to All Who Love,
    Anthrit Neo Onyrovato,
    Click Here for My Newest Song I Made with Reason 3.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    62269
    Age
    52
    Posts
    1,727
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    145025
    Have you tried setting the sample rate to 48kHz in the Project Properties? ....
    File > Properties > Audio tab

    Any previous tracks not at 48kHz will either need to be converted or re-tracked.
    I don't know about the newer SB cards, but the older ones all operated natively at 48kHz and would exhibit the issue you seem to be suffering if operated at other sample rates ... due to having to re-sample on the fly.

    Don't worry about your processor being to fast or having to much RAM .... that's certainly not the case.
    ~It all works out in the end~

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lightree Pond, Ano
    Age
    22
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I Did Go to The Settings After Thinking about my Sound Card Driver and Output Effects.

    1st I went to My Sound Blaster Live! 24-bit folder and Opened a program Called EAX Console.
    2nd Turned Off all Audio Effects to the Output and Time Scaling Effect off.
    3rd I Did what crankz1 said but Changed it to 24bit, 96hz, & Resample to Best.

    I Ran a few Tests and Everything Seems to be Working Fine … but You Know how that is … Now My Junk Behringer is making a hiss sound and Behringer is a ringer of noise.
    But this is the Test track I Did with the Setting … IT is Really My Real Birthday Today …23 … so I sing this Sad Horribly Done Song.
    Love to All Who Love,
    Anthrit Neo Onyrovato,
    Click Here for My Newest Song I Made with Reason 3.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problem recording - MR8
    By wattle in forum Fostex Forum
    Replies: 4
    Last Post: 09-08-2004, 20:39
  2. weird recording problem
    By bjarne in forum Digital Recording & Computers
    Replies: 9
    Last Post: 01-31-2004, 08:53
  3. some sound problem, not recording right
    By Thrakk_Crimson in forum Digital Recording & Computers
    Replies: 3
    Last Post: 01-05-2003, 04:15
  4. please help with a "lag-type" sync problem when recording
    By clazymike in forum Cakewalk / Sonar Forum
    Replies: 2
    Last Post: 08-04-2001, 20:55

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •