Results 1 to 3 of 3

Thread: Static Feedback when recording and Bouncing

  1. #1
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Question Static Feedback when recording and Bouncing

    Sign in to disable this ad
    im Running pro tools 12.6 on a,,,,iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014),,, 3.5 GHz Intel Core i5,,,, 8 GB 1600 MHz DDR3,,, Yosemite
    Allen & Heath QU-32,,, Avalon VT 737sp

    I moved the studio home to do some pre pro and every since the move i have had issues with horrible static that records to the Tracks i Record or Bounce.
    Its worse when i bounce a track. more when i add more plugins. i have deleted a lot off the mac in case it was a memory issue. Don't know if its the QU-32. i do have a mpc and a midi keyboard controller hooked to usb also, along withILOCK and another usb key any Suggestions?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    U.K.
    Age
    34
    Posts
    19,672
    Thanks
    1,227
    Thanked 1,055 Times in 933 Posts
    Rep Power
    1000000
    Hi! Welcome to the forums.

    Is this a setup that previously worked and is now giving issues, or is it a new ProTools setup?

    Either way, first stop for me is always "PT Prefs" app. You can find it here.
    It's a free tool that trashes preferences and other cache files.
    Keep it handy.

    If that doesn't help I'd try creating a new session with no plugins at all and just record, or import, some straight audio.
    Now try exporting that.

    If you still have problems shut down Protools, unplug your interface, then start up again an go to Setup>Playback Engine, and choose the iMac's built in I/O.
    Bounce again and see if anything's different.

    Let us know how that goes. If nothing else it might rule a few things out.
    ---------- Steenaudio Website ----------

  3. #3
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    pacific nw
    Posts
    1,090
    Thanks
    2
    Thanked 43 Times in 41 Posts
    Rep Power
    685160
    It sounds like the interface isn't following the set sample rate for the already recorded material
    Chord with this, Teddy......

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. static/feedback like noise
    By musiccoach954 in forum Newbies
    Replies: 4
    Last Post: 04-20-2015, 04:08
  2. buzzing/static/feedback on 2nd track
    By Sydney in forum Digital Recording & Computers
    Replies: 1
    Last Post: 06-15-2013, 23:05
  3. Static / Electrical Feedback Issues
    By sportzdude1212 in forum Newbies
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2013, 12:11
  4. Bouncing and Feedback
    By lo.fi.love in forum Analog Recording & Mixing - Tape & Gear
    Replies: 5
    Last Post: 04-28-2009, 16:01
  5. feedback when bouncing to adjacent tracks?
    By bloomboy in forum Analog Recording & Mixing - Tape & Gear
    Replies: 17
    Last Post: 08-15-2006, 09:39

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •