Results 1 to 6 of 6

Thread: i've been sucked in by pro tools!

  1. #1
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    liverpool, uk
    Age
    42
    Posts
    95
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    1205

    i've been sucked in by pro tools!

    Sign in to disable this ad
    hi,

    i'm a cubase se user and i've been very happy with this platform for years. however, i recently did some recording of my band using a pro tools le setup for the very first time and i've got to say i'm totally hooked.

    since then i've been searching the internet (mainly ebay) to get my own pro tools. i've found the odd mbox 1 with pro tools le 6, but i figured, if i'm gonna spend over 100 quid on a second hand mbox, i might as well get one of those mbox 2 mini's for a little more.

    the problem is, the new mbox 2 mini comes with le 7 which only runs on osx 10.4, which i don't have (i'm running osx 10.3.9), so that would mean i would have to go and fork out for a new osx.

    or, once you buy a digidesign product, will it run with any version of pro tools? and can you downgrade from le 7 to le 6?

    thanks

  2. #2
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Kansas City
    Posts
    4,581
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    319739
    Quote Originally Posted by thomaswomas View Post

    or, once you buy a digidesign product, will it run with any version of pro tools? and can you downgrade from le 7 to le 6?

    thanks
    you should be able to downgrade...you'll need to contact Digi and tell them you want an earlier version of PT because you can run 7 on your computer
    Although be advised, the Mbox 2 Mini didn't come out until 7.x and has not been tested by Digi with 6.x versions. So there's no promise that it will work flawlessly.

    http://www.digidesign.com/index.cfm?...4&itemid=23639

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Almost Canada but not.
    Age
    52
    Posts
    307
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    100020
    Quote Originally Posted by bennychico11 View Post
    Although be advised, the Mbox 2 Mini didn't come out until 7.x and has not been tested by Digi with 6.x versions. So there's no promise that it will work flawlessly.

    http://www.digidesign.com/index.cfm?...4&itemid=23639
    Agreed and solid advice. I'd look into a 001 or the Focusrite MBox 1(solid little rig). If you're hooked, it won't take long to want to upgrade OS and get the "new" real deal.
    [I]Got any Irish in ya? Want some?[/I] [URL=http://www.myspace.com/theridgeaudioshed][IMG]http://i40.photobucket.com/albums/e221/audioshed/audioshedvsmall.jpg[/IMG][/URL]

  4. #4
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Kansas City
    Posts
    4,581
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    319739
    Quote Originally Posted by ridgeback View Post
    Agreed and solid advice. I'd look into a 001 or the Focusrite MBox 1(solid little rig). If you're hooked, it won't take long to want to upgrade OS and get the "new" real deal.

    if you're going to do this, avoid the 001. It's an old piece of gear that isn't supported (software version wise) with Digi anymore. So the version you'll get to run it won't have any of the 6.9/7.x features on it and you'll have to buy all new hardware if you want to upgrade.

    Start here:
    http://protoolsforum.com/ProToolsLE1.html

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Central PA
    Posts
    643
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    19274
    You can still repent and all will be forgiven...
    Dishonest lifelong misspeller and theif...
    Graphic


    When Your Horse Dies, Get off It...
    -David Petrie's tomb stone.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Dallas,Tx
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Check out protools m-powered

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Stability: Pro Tools vs Steinberg, etc
    By joswil44 in forum Steinberg / Cubase User Forum
    Replies: 5
    Last Post: 02-17-2007, 12:41
  2. Pro tools + Reason rewire problem....pro tools dropping notes.
    By quietb03 in forum Recording Techniques
    Replies: 1
    Last Post: 02-08-2007, 11:48
  3. Just maybe some useful info
    By Mindset in forum DJ & Hip Hop Production
    Replies: 4
    Last Post: 12-18-2006, 09:23
  4. Pro Tools 7 and Reason using Rewire
    By lucky13 in forum MIDI Mania
    Replies: 3
    Last Post: 11-10-2006, 22:59
  5. Pro Tools Alternative?
    By ellrond in forum Digital Recording & Computers
    Replies: 18
    Last Post: 04-06-2006, 04:35

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •