Results 1 to 5 of 5

Thread: Reaper Won't See Some Of My Vsts/VSTIs; Checked Paths, Uninstalled/Reinstalled; ???

  1. #1
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tennessee
    Posts
    98
    Thanks
    2
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Rep Power
    17406

    Reaper Won't See Some Of My Vsts/VSTIs; Checked Paths, Uninstalled/Reinstalled; ???

    Sign in to disable this ad
    Hello,

    Recently I opened Reaper and as a song was about to load, I got an error message about certain effects not available. I checked my FX browser and was disturbed to note a LOT of plugs were missing.

    I've tried the little I know to do, such as clear cache/rescan, check paths, uninstall/reinstall and so on. I finally did get some plugs back but am still missing dozens. The VSTs/VSTIs and their .dll files show up in my VST folders that hold others that Reaper does see.

    I've tinkered with it so long the past weeks (when life permitted) that I am lost in the maze now. I'm over my head. I know some uninstalls weren't complete and I have a lot of duplicate artifacts in my files.

    My machine seems fine, Dell Win8.1. I opened each song file I have on Reaper and many of them displayed the "effect unavailable" error message while loading. I made a list of over 20 different plugs missing from those, and I'm sure there are many, many more no longer in my browser.

    Besides that, every time I open Reaper, it scans Waves files. Why? I've tried putting files in different folders, but and really out of my comfort zone as far as computers go. More like The Twilight Zone for me, haha.

    Anyone here willing to give a vintage guy some assistance?

    Thank You!
    It's obsolete already??

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Undisclosed
    Age
    34
    Posts
    5,827
    Thanks
    442
    Thanked 392 Times in 381 Posts
    Rep Power
    19301284
    So were you able to get rid of all the duplicate copies of each .dll/.vst file? If reaper finds multiple copies of files with the same name in its scan path, the behavior can be unpredictible, and bad .dlls can override good ones.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    The Derby City
    Posts
    249
    Thanks
    1
    Thanked 36 Times in 33 Posts
    Rep Power
    24147
    I noticed when I installed v 5.99, it rescanned all my VSTs. That surprised me, as I've never noticed that happen before. I haven't looked to see if all my VSTs were there, but the few that I had in the project I was loading showed up (MT Powerdrummer and the standard RE and JS plugins.)

  4. #4
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tennessee
    Posts
    98
    Thanks
    2
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Rep Power
    17406
    No, unfortunately I didn't get rid of everything. I suppose the plugs that have their own uninstall function were good, but I'm sure others have artifacts left. It's hard to get rid of everything sometimes. I'll take your suggestion and try to weed out the dupes. Hmmm, often, though, I'm not sure what was a part of the plug. It has really discouraged me!

    Thanks for your help!
    It's obsolete already??

  5. #5
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Tennessee
    Posts
    98
    Thanks
    2
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Rep Power
    17406
    I hope you didn't lose any! It's a headache! One helpful person mentioned something about ini files...but I get over my head quickly in this stuff. Good luck!
    It's obsolete already??

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Starter VSTS for Reaper
    By mcmac74 in forum VSTs, Simulators, Sample Packs, Plugins
    Replies: 24
    Last Post: 1 Week Ago, 06:13
  2. I just reinstalled CEP but am gettting no input level now
    By dialtone in forum Cool Edit Pro / Adobe Audition Forum
    Replies: 1
    Last Post: 06-29-2007, 19:35
  3. reinstalled ME, crap where is my stuff?
    By shackrock in forum Digital Recording & Computers
    Replies: 6
    Last Post: 09-14-2003, 01:15
  4. non audio problem, reinstalled win2k
    By kristian in forum Digital Recording & Computers
    Replies: 7
    Last Post: 11-14-2001, 15:48

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •