Results 1 to 5 of 5

Thread: Help - Midi input opening problem

  1. #1
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Detroit, MI
    Age
    46
    Posts
    63
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    14

    Help - Midi input opening problem

    Sign in to disable this ad
    I haven't used my laptop with Reaper installed in awhile and I'm trying to get it updated and ready to record with again. I am using a DigiTech RP500 as an audio interface connected to the laptop with the USB.

    When I open Reaper I get an "error opening devices" message saying that a couple of my Midi inputs cannot be opened. These are midi inputs 0 and 1 as far as I can tell. When I look in the "Midi hardware settings" menu I see "!!! N/A: Enabled" under Mode for these midi inputs. Reaper shows connection with the RP500.

    How do I open these two Midi devices? Thank you to anyone who can help.
    Last edited by Jmoog; 12-22-2018 at 05:22.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    WALES, UK
    Age
    68
    Posts
    487
    Thanks
    4
    Thanked 27 Times in 26 Posts
    Rep Power
    5254892
    When you're in the Midi hardware settings try right clicking on the item, info for Reaper always says "Right click everything"

    Hope it helps!.
    I started out with nothing, & I've still got most of it left seasick steve

  3. #3
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Great Lakes Region, N.A.
    Posts
    167
    Thanks
    12
    Thanked 15 Times in 13 Posts
    Rep Power
    206740
    The only time I get that "Error opening devices" notice is when I've forgotten to turn on my interface BEFORE firing-up REAPER.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ranelagh Tasmania
    Age
    68
    Posts
    7,758
    Thanks
    198
    Thanked 590 Times in 480 Posts
    Rep Power
    21474857
    Every now and again I experience that.

    There are a variety of ways of dealing with it.

    1 Try rebooting.
    2 Try reinserting the USB cable
    3 Try switching the RP500 off and on.

    For a while one of my keyboards would power up ok via USB, but Reaper would say N/A. It turned out to be a dodgy USB cable, and the problem wnet away when I changed it.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    2,779
    Thanks
    7
    Thanked 312 Times in 281 Posts
    Rep Power
    5753153
    Not to be that guy, but what do you need the midi for?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 12-27-2014, 07:48
  2. MIDI input problem XP & Midisport4x4
    By carelessorc in forum MIDI Mania
    Replies: 3
    Last Post: 06-20-2005, 02:19
  3. Midi Input Problem, Plz Help!
    By bruuen in forum Keyboards and Sound Modules
    Replies: 2
    Last Post: 03-29-2005, 13:47
  4. Problem With Cubase Vst32 Midi Input
    By Luxy in forum Steinberg / Cubase User Forum
    Replies: 4
    Last Post: 07-09-2004, 12:11
  5. MIDI input problem
    By drumboi in forum Cakewalk / Sonar Forum
    Replies: 2
    Last Post: 05-04-2004, 08:23

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •