Results 1 to 6 of 6

Thread: Can no longer record

  1. #1
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Can no longer record

    Sign in to disable this ad
    So, my Reaper DAW died yesterday. CANNOT record! AND, if I select the Input dropdown I cannot change or select Input: Stereo. It's a dead link. I CAN select MIDI or None. However, then I cannot go back and select Input: Mono. I have to close the project without saving and reopen it. The path for saving the tracks is set correctly. I have been recording with no issues for a few weeks. One note, I did download a WAVES plugin, but was never able find it in Reaper. A previous Waves plugin worked fine. Not sure it's relevant, but my recording issues starting around the same time.

    WHAT IS GOING ON!? I'm about to uninstall Reaper and look for another DAW! I don't want to do that, because up until now I LOVED Reaper!!

  2. #2
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Lowell Street Studio, New England
    Posts
    12,178
    Thanks
    19
    Thanked 574 Times in 546 Posts
    Rep Power
    18632360
    It sounds like you lost the driver for your audio interface. Try downloading new drivers, and reinstall. Happened to me a few months ago.
    Mike B My new album on CD Baby: Fact and Fiction
    My Bandcamp site: http://mikebirchmusic.bandcamp.com

  3. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Fremantle, Australia
    Age
    62
    Posts
    5,930
    Thanks
    0
    Thanked 220 Times in 202 Posts
    Rep Power
    11804435
    Could also be an interface problem, or an interface setting problem.

    You can reinstall reaper over an existing reaper if you think reaper is the problem.

    The waves plug in problem, is it installed in the same place as the other waves plugins? Is it the same type, for example VST?

    Alan.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    122
    Thanks
    133
    Thanked 20 Times in 18 Posts
    Rep Power
    214751
    At least reinstall before binning it. Much more likely to be a problem as detailed above than a permanent fatality.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Undisclosed
    Age
    34
    Posts
    5,805
    Thanks
    436
    Thanked 387 Times in 378 Posts
    Rep Power
    19301284
    Sounds like an interface issue to me too.

    Check the drivers. Check the physical connection. Power-cycle everything a few times.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ranelagh Tasmania
    Age
    68
    Posts
    7,882
    Thanks
    214
    Thanked 628 Times in 510 Posts
    Rep Power
    21474858
    I'm hopping on to the interface as the problem bandwagon as well. If it's a USB interface, try another cable. Or make sure it is still firmly plugged in.

  7. The Following User Says Thank You to gecko zzed For This Useful Post:


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Suddenly I can no longer record...what's up...getting error messages!
    By chaser1023 in forum Cool Edit Pro / Adobe Audition Forum
    Replies: 2
    Last Post: 05-28-2012, 16:20
  2. pressing the record button no longer auto plays the song
    By Br3n in forum Steinberg / Cubase User Forum
    Replies: 1
    Last Post: 07-10-2011, 21:07
  3. I got a prob with cubase! it doesnt record longer than 7-10 seconds
    By Sarumann in forum Steinberg / Cubase User Forum
    Replies: 0
    Last Post: 07-28-2004, 04:08

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •