Results 1 to 5 of 5

Thread: I think the problem is my computer using cool edit, need advice

  1. #1
    Join Date
    Feb 2000
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Wink

    Sign in to disable this ad
    Hi there!

    Thanks for the response guys. I think the problem is my computer. My Ram is only 32 and i learned that 62 Ram is needed. Do u think my 200 MHz pentium processor is capable, if not can you tell what processor will i use. another thing will my 16-bit opti sound card can cope up with the recording requirements. Thanks. Hope u can help me with this.

  2. #2
    Join Date
    Apr 1999
    Location
    Central IL
    Posts
    637
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    542

    Wink

    I started out with a 200 MHZ pentium mmx, it worked alright for doing audio. Just slow to add effects and the like, if you like snacks, you hsould be fine. I would recomend something faster, but that is if you are short on patience. If you can wait, the machine will let you. I would do huge projects, like 24 tracks, but around 8 or so is probably ok.

    MIKE

  3. #3
    Join Date
    Mar 1999
    Posts
    9,932
    Thanks
    174
    Thanked 117 Times in 116 Posts
    Rep Power
    15816956

    Question

    Choy, my system has 32 MB RAM and the speed is 233 MHz, so that's not the problem. However, I'm recording only two tracks at a time right now. Also, a 16-bit soundcard is okay.

    If the problem is your computer, it's something different from what you've talked about in this thread. Are you still having the skipping and hanging problem?

  4. #4
    Join Date
    Feb 2000
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Wink

    Hi Dobro! thanks for the response. Sad to say i tried it yesterday and it still skipped when i used 2 tracks.

  5. #5
    Join Date
    Mar 1999
    Posts
    9,932
    Thanks
    174
    Thanked 117 Times in 116 Posts
    Rep Power
    15816956

    Lightbulb

    Okay, I don't have any more ideas about your problem, but I think if you post your problem in the Recording Forum here, somebody who knows more about this can help you. I'd like to see what the answer is, too.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •