Results 1 to 6 of 6

Thread: clicking popping

  1. #1
    Join Date
    Jun 2000
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Thumbs down

    Sign in to disable this ad
    I just bought a new mixer and when i record my bass track it sounds great during the recording but i get a clicking noise on play back.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Ballwin, Mo. USA
    Age
    63
    Posts
    12,623
    Thanks
    11
    Thanked 25 Times in 25 Posts
    Rep Power
    18113590

    Wink

    What do you record to? Could you be clipping?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2000
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Wink

    <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR>Originally posted by Track Rat:
    What do you record to? Could you be clipping?<HR></BLOCKQUOTE>

    Its like a garble every couple of seconds, it doesnt matter what my volume is at. i have reinstalled cool edit but it still happens im not sure if its my sound card or hard drive???


  4. #4
    Join Date
    Mar 1999
    Posts
    9,932
    Thanks
    174
    Thanked 117 Times in 116 Posts
    Rep Power
    15816956

    Question

    Hi jlp - how do you know it sounds great when recording? Are you DIing the bass and listening through headphones?

  5. #5
    Join Date
    Jun 2000
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Wink

    hey,
    i listen to headphones off the computer while recording, dont know what DIing means?

  6. #6
    Join Date
    Mar 1999
    Posts
    9,932
    Thanks
    174
    Thanked 117 Times in 116 Posts
    Rep Power
    15816956

    Lightbulb

    DI is direct in. Bass straight into the mixer without an amp. I think you answered my question anyway. If it sounds good through the phones, then the problem isn't the bass, cable or mixer, right? The problem probably isn't CEP either - it's pretty reliable most of the time.

    Pops and clicks seem to be an inevitable part of hard-disk recording right now. I get them regularly, but not frequently. That's why Cool Edit has a click/pop remover. But if you're getting them every couple of seconds, then there's some major problem - my guess is something to do with the computer, but I'm no whizz at this stuff.

    Suggestion: post this problem in the Computer Recording Forum, where lotsa experienced people hang out. I'll follow the thread - I'm interested too.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •