Results 1 to 3 of 3

Thread: Audio Driver In Use/ Error (AE 3.0) - I'm stumped!

  1. #1
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Angry Audio Driver In Use/ Error (AE 3.0) - I'm stumped!

    Sign in to disable this ad
    Hi all,

    I have been working on a song for a day or two in a 96k session. I am using a TASCAM US-122L ASIO interface with the latest drivers.

    I tried to open my session today and I cannot playback or record. When I try, the computer makes loading sounds for about 3 seconds and then the error below comes up saying the driver is in use (see attachment).

    After that I sometimes get an error (see attachment).

    I'm, seriously, losing my mind and have been trying to figure out how to fix this for hours.

    Any help is appreciated,

    Chris
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    West Central Wisconsin
    Posts
    184
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    685912
    I'm sure you have already rebooted your pc.
    See if you can open a new Audition session using your Tascam.
    Uninstall/re-install the Tascam drivers.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    The Netherlands
    Posts
    132
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    7777
    I assume you use ASIO. Go to your playback devices (right click the speaker symbol in the system tray) and make sure the Tascam is not the default device. Windows might reserve it so it's unavailable for ASIO.
    Also make sure there's no other software running that uses the Tascam, like a media player. Even when it's not playing anything at the moment, it might reserve the Tascam for itself.

    These measures work for me when I get similar errors with AA 3.0 and ASIO4ALL.
    Doom & doo-wop.
    Soul & sludge.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. audio driver error
    By Dloz390 in forum Cakewalk / Sonar Forum
    Replies: 4
    Last Post: 01-06-2004, 04:20
  2. sonar 2 audio driver error, help please
    By osion in forum Cakewalk / Sonar Forum
    Replies: 2
    Last Post: 09-03-2003, 07:39
  3. Sonar Audio Driver Error
    By Antz_Marchin in forum Cakewalk / Sonar Forum
    Replies: 7
    Last Post: 06-28-2003, 11:51
  4. Audio Driver Error help!
    By seb in forum Cakewalk / Sonar Forum
    Replies: 4
    Last Post: 06-07-2003, 19:39
  5. Audio Driver Error?
    By drewvta in forum Cakewalk / Sonar Forum
    Replies: 2
    Last Post: 12-30-2001, 13:32

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •