Results 1 to 4 of 4

Thread: I can't hear playback

  1. #1
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    I can't hear playback

    Sign in to disable this ad
    Hello. I'm very new to recording with computers, though I have a digital 16-track recorder and I've used it a lot.

    Now I've got a Focusrite 18i20 sound card and I have installed Ableton Live Lite, and of course ASIO4ALL. I can record sound on an Audio track there (I recorded my Spanish guitar with a microphone), the waves are there, they're black and not grey, but when I push play I don't hear anything. I don't hear it either from the computer or from the sound card. I've tried several things (activating and deactivating buttons, messing with Focusrite Control) but to no avail.

    If anyone could help me; learning is quite frustrating if you can't even get started.

    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I'm not familiar with Ableton specifically, but in my DAW (Mixcraft Pro Studio 8) there are preferences in the settings for playback device. Basically, you have to set that to be whatever device is providing your Windows playback (usually whatever device you have your headphones are plugged in to). It might be listed as ASIO4All or your Focusrite.

    Also, can you hear other sounds on your PC? If so, then check what your Windows playback is set to, and make Ableton match that.

    Hope this helps!

  3. #3
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Tampa, Fl.
    Posts
    1,224
    Thanks
    309
    Thanked 170 Times in 162 Posts
    Rep Power
    733384
    I had the same problem when I first used my DAW. I had to play around with the I/O Monitoring buttons as my track was playing back. This finally routed the playback to the proper output. Doesn't Ableton have an AUTO setting in the Monitor section so you won't have to switch back and forth?
    Failure - - the path of least persistence
    And, uh, oh - hire a decorator to come in here quick, 'cause... DAMN.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Denver, CO
    Age
    50
    Posts
    19,578
    Thanks
    986
    Thanked 728 Times in 652 Posts
    Rep Power
    21474864
    Start with THIS link. You should not ever use ASIO4All unless last result need for crappy interface that does not have drivers. Focusrite does have good drivers. Use them!!!!

    Start there man. If those drivers don't work then start Googling for your OS.
    PC Win7-64-24G i7-4790k/Cubase 9 Pro 64-bit/2-Steinberg UR824's/ADAM A7x/Event TR8/SS Trigger Plat Deluxe/Melodyne 4 Studio/Other things that don't mean anything if a client shows up not knowing what it wants.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Can't hear playback on cubase
    By risingspirit in forum Newbies
    Replies: 1
    Last Post: 06-03-2016, 14:30
  2. Can't hear playback in Cubase..
    By amusickid202 in forum Newbies
    Replies: 6
    Last Post: 05-16-2012, 04:08
  3. Can't hear MIDI in playback
    By brian_ka7 in forum Pro Tools Forum
    Replies: 2
    Last Post: 07-12-2009, 10:45
  4. How to hear midi playback through firepod?
    By Slowjett in forum MIDI Mania
    Replies: 5
    Last Post: 05-10-2006, 01:03
  5. Mixing to .WAV - Not getting what I hear during playback
    By Qwerty in forum Cakewalk / Sonar Forum
    Replies: 4
    Last Post: 07-26-2002, 22:54

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •