Results 1 to 3 of 3

Thread: Tascam MS-16 Problem

  1. #1
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Nahant, MA
    Age
    36
    Posts
    950
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    138009

    Tascam MS-16 Problem

    Sign in to disable this ad
    Hey everyone,
    I've got my Tascam MS-16 up and running on the rack and everything. Everything seems great, but there is one minor problem; this MS-16 is the 15 ips version, but the counter is off. For instance, 2 seconds of "real time" actually only count on the meter as 1 second. The counter is consistent; it knows where 0 is, and fastwinding the tape to the same point and then back again yields consistent results.

    Does anybody know how to adjust this? I'm certain this machine is the 15 ips version, or it at least plays back and records at 15 ips.

    Thank you,
    -MD

  2. #2
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    On top of Aconcagua
    Posts
    1,525
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    2310410
    I assume that it counts forward and backwards OK except for the speed diff. This is important because the tach photocells are in quadurature which allows them to sense direction. Losing one cell would half the counts.

    Interesting, I'll look at the manual when I get home or out of this meeting I heading for.

    --Ethan
    In Sunny Vancouver ..... (Washington)

  3. #3
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Nahant, MA
    Age
    36
    Posts
    950
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    138009
    Thank you.

    There's gotta be something funky with it. I have the autolocator and it displays the correct timing. The only limitation of the locator is that it has to be started before running the tape machine (when everything is still at 0) otherwise it will be "off" relative to wherever the tape begins playing.

    -MD

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. tascam 34b problem
    By doug deeper in forum Analog Recording & Mixing - Tape & Gear
    Replies: 21
    Last Post: 12-10-2009, 21:19
  2. Tascam 388 problem
    By Dr.Tube in forum TASCAM User Forum
    Replies: 4
    Last Post: 03-23-2007, 22:39
  3. TASCAM US-428 problem
    By Brazeau in forum TASCAM User Forum
    Replies: 1
    Last Post: 06-27-2006, 12:12
  4. tascam 122 problem
    By rickydlp in forum TASCAM User Forum
    Replies: 1
    Last Post: 12-27-2005, 11:41
  5. Problem with Tascam 424
    By theknife in forum Newbies
    Replies: 5
    Last Post: 05-22-2000, 11:17

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •