Results 1 to 5 of 5

Thread: Record LED problem

  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Los Angeles
    Age
    28
    Posts
    120
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    214759

    Unhappy Record LED problem

    Sign in to disable this ad
    So, I had my MS-16 Meter Panel disassembled
    and I knocked the Ch-16 Meter pot a tiny bit, and
    then the REC LED just kicked on and didn't turn off.
    I then removed it and reseated the LED and
    also swapped it with another lamp.
    The Lamps are fine.
    It stayed off constantly now.
    So I reversed it again, and the
    light stayed on constantly.

    So, perhaps one of the
    solder holes is not functioning
    properly? Because it's either
    completely off or completely on.
    Switching into Record mode
    does not change anything.

    Any ideas?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Gone
    Age
    58
    Posts
    7,703
    Thanks
    130
    Thanked 222 Times in 211 Posts
    Rep Power
    0
    You might need to change the trim pot if you damaged it when you bumped it.

    Hard to say though with seeing the board.

    Cheers!

  3. #3
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Los Angeles
    Age
    28
    Posts
    120
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    214759
    Quote Originally Posted by The Ghost of FM View Post
    You might need to change the trim pot if you damaged it when you bumped it.

    Hard to say though with seeing the board.

    Cheers!



    Thanks for the reply.
    I'll take a pic of the PCB.
    Which trim pot are you speaking of?
    It was the Meter itself that I bumped.

    Should I try re-soldering the wires
    that connect to the Meter and/or PCB?
    It seems strange that I lightly bumped
    the Meter and the Rec LED came on.
    They are two different things and areas.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Pacific Northwest, USA
    Posts
    8,553
    Thanks
    223
    Thanked 218 Times in 198 Posts
    Rep Power
    3753124
    Quote Originally Posted by RandyRhoads1981 View Post
    It seems strange that I lightly bumped
    the Meter and the Rec LED came on...
    Hey, man...we are ALL afraid of things that go bump in the night in one way or the other...

  5. #5
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Gone
    Age
    58
    Posts
    7,703
    Thanks
    130
    Thanked 222 Times in 211 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by RandyRhoads1981 View Post
    I knocked the Ch-16 Meter pot a tiny bit, and
    then the REC LED just kicked on and didn't turn off.

    Any ideas?
    Quote Originally Posted by The Ghost of FM View Post
    You might need to change the trim pot if you damaged it when you bumped it.

    Hard to say though with seeing the board.

    Cheers!
    Quote Originally Posted by RandyRhoads1981 View Post
    Which trim pot are you speaking of?
    The one you said you knocked!

    Cheers!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 36
    Last Post: 01-16-2010, 12:13
  2. LED problem with a rack piece
    By TheRockDoc in forum The Rack
    Replies: 6
    Last Post: 11-07-2006, 18:28
  3. VS 880EX - Red/Green LED when in record mode
    By masterofpuppets in forum Roland, Boss, VS Series Forum
    Replies: 2
    Last Post: 12-20-2005, 22:19
  4. Record Problem!!!
    By ALEXUS09 in forum Digital Recording & Computers
    Replies: 2
    Last Post: 05-17-2001, 04:20

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •