Results 1 to 3 of 3

Thread: Loud sound (like oscillation) when pedals on (sound attached)

  1. #1
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Cal-eeee-forn-ia
    Age
    46
    Posts
    1,306
    Thanks
    18
    Thanked 13 Times in 13 Posts
    Rep Power
    66207

    Exclamation Loud sound (like oscillation) when pedals on (sound attached)

    Sign in to disable this ad
    Hey guys!

    Can anyone help explain what's happening here?

    (Listen to attachment, assuming it works.)

    I have 6 pedals on a board, I think maybe 4 or 5 are on for my example, then you can hear as I start clicking them off... the annoying oscillation goes down in volume.

    Any clue what's going on here or what's causing it?

    Thanks!


    I attached, but here's the raw webpage: http://www.bagoftoysmusic.com/music/amp_noise.mp3
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    northampton uk home of Dr Who and Blackstar Amps!
    Posts
    10,022
    Thanks
    1
    Thanked 672 Times in 636 Posts
    Rep Power
    9374895
    Not a Scooby what that is, seems to be some sort of feedback loop and is centred on A440Hz but I can offer no further insights other than take a systematic procedure to isolating the cause.

    Dave.

  3. The Following User Says Thank You to ecc83 For This Useful Post:


  4. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Undisclosed
    Age
    34
    Posts
    5,807
    Thanks
    436
    Thanked 387 Times in 378 Posts
    Rep Power
    19301284
    Yeah, that sounds like a feedback loop.

    What pedals do you have? Delays can do that pretty easily.
    If you've got a guitar and amp plugged in, anything high gain can cause it. Does unplugging the guitar fix it?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Distortion/Overdrive pedals: That Mesa Boogie Sound
    By wtfuhz in forum Guitars and Basses
    Replies: 18
    Last Post: 10-22-2013, 14:22
  2. Replies: 5
    Last Post: 01-12-2011, 15:27
  3. Tannoy Reveals are TOO LOUD when hooked up to my sound card...
    By chlorinedream in forum Mixing Techniques
    Replies: 8
    Last Post: 09-18-2004, 22:26
  4. Loud Hummm on Sound Blaster Platinum SPDIF input
    By radiogold in forum Digital Recording & Computers
    Replies: 3
    Last Post: 07-13-2001, 01:33
  5. my sound clips but it doesnt even sound that loud
    By MegaGoo in forum Cakewalk / Sonar Forum
    Replies: 2
    Last Post: 03-23-2001, 19:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •