Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 30

Thread: Tascam DP24 and Line 6 POD HD problem

  1. #1
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    97
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4

    Tascam DP24 and Line 6 POD HD problem

    Sign in to disable this ad
    Hi,
    Im new to the forum and not technically experienced but i have a bit of a problem and was hoping you may be able to help me.
    Im trying to record guitar using the Line 6 POD HD (left output?) direct into the DP24, i have the guitar/line switch set to line.
    But when i record, all my guitar tracks sound very muddy and ever so slightly buzzy. When i listen to the guitar through the POD headphone output or direct out of my monitors it sounds great, and when i record guitar direct to the DP24 its sounds great but obviously i want the range of effects etc from my POD HD. Im not using overly heavy distortion and im recording to 1 track (mono?) at a time. but it still sounds very muddy.
    Any help or questions to what im doing wrong with the DP24 or the POD HD would be much appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Gonzales La.
    Age
    59
    Posts
    828
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Maybe your guitar effects are spread in stereo and when you come out of the left side to 1 mono TK that is where you are loosing that sound you are hearing??

  3. #3
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    97
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    4
    Thanks for your reply,
    The thing is, is that i keep hearing on the net that when recording with the POD HD you should just use 1 of the outs, but maybe they are talking about recording to computers?
    Thanks again.

  4. #4
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    America's wang
    Age
    64
    Posts
    11,322
    Thanks
    41
    Thanked 109 Times in 97 Posts
    Rep Power
    21474864
    unless I'm mistaken using the left output should automatically make it mono so that should be correct.

    However ..... you should have the guitar/line switch on guitar. It has nothing to do with the output of the unit ..... that switch is about the input and you're playing guitar thru it, not sending a line input to it.
    So since you're playing guitar it should be set on guitar.
    If you know the secret codes you can get by the mastering boss on level 8.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Gonzales La.
    Age
    59
    Posts
    828
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    C4th, just re-phrase your question and we could answer it a whole lot more accurately K?

  6. #6
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    200
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 7 Posts
    Rep Power
    493860
    Quote Originally Posted by Lt. Bob View Post
    However ..... you should have the guitar/line switch on guitar. It has nothing to do with the output of the unit ..... that switch is about the input and you're playing guitar thru it, not sending a line input to it.
    So since you're playing guitar it should be set on guitar.
    You are mistaken. It should be set to line. There's something else amiss in the OP's set up. I'd double check to be sure there isn't some unknown dynamic FX on that channel and that there is no FX assigned to the track.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Gonzales La.
    Age
    59
    Posts
    828
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by arcaxis View Post
    Line6>Left Out >>>>> Line Input>Tascam DP-24 = Muddy Buzz
    yes but isn't he using the effects on the "Line6" which is probably spread in stereo....and wanting to use just the left output and then to a momo in on the DP-24? Well I guess my question to C4th is: why not use the stereo outs on the Line6 to a stereo in on the DP-24?

  8. #8
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    America's wang
    Age
    64
    Posts
    11,322
    Thanks
    41
    Thanked 109 Times in 97 Posts
    Rep Power
    21474864
    Quote Originally Posted by RustyAxe View Post
    You are mistaken. It should be set to line. .
    is he talking about the switch on the POD or the switch on the recorder?
    If it's the recorder then yes, it should be set to line but if it's the switch on the POD it should be guitar.
    If you know the secret codes you can get by the mastering boss on level 8.

  9. #9
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    America's wang
    Age
    64
    Posts
    11,322
    Thanks
    41
    Thanked 109 Times in 97 Posts
    Rep Power
    21474864
    Quote Originally Posted by arcaxis View Post
    Not sure which Line6 he has. Below is a screenshot of the HD300 Quick setup on the outputs
    ah ..... so there isn't even a switch labeled guitar/line at all.
    So yes that switch should be set on line.
    If you know the secret codes you can get by the mastering boss on level 8.

  10. #10
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Gonzales La.
    Age
    59
    Posts
    828
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Lt. Bob View Post
    ah ..... so there isn't even a switch labeled guitar/line at all.
    So yes that switch should be set on line.
    Yep Id agree but....Im not sure that is the same unit the OP is using? He said POD Line6 and this is an HD300???

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. New Tascam DP24
    By cwhowell2 in forum TASCAM User Forum
    Replies: 3
    Last Post: 11-13-2015, 05:52
  2. DP24 - CD Playing problem
    By maxie in forum TASCAM User Forum
    Replies: 6
    Last Post: 06-09-2013, 18:24
  3. Tascam DP24 - Problem routing inputs to stereo bus
    By statikant in forum TASCAM User Forum
    Replies: 3
    Last Post: 05-06-2013, 00:13
  4. Tascam dp24 has new manual
    By James Bell in forum TASCAM User Forum
    Replies: 0
    Last Post: 04-26-2012, 09:00
  5. Line 6 Pod X3 Live output problem
    By Dmeek in forum Gear Reviews & Questions
    Replies: 0
    Last Post: 11-29-2007, 19:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Special 93% Offer

Got beats? Samples? Mixing and mastering services? Get a head start with this 93% OFF special offer!