Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 18 of 18

Thread: Cubase Studio 5: MIDI channels not sending to mixdown. Help!

  1. #11
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Douglas, Az.
    Posts
    1,558
    Thanks
    60
    Thanked 111 Times in 110 Posts
    Rep Power
    160594
    Sign in to disable this ad
    MIDI tracks have always been called Instrument tracks as far as I know, Then, they let us have Audio tracks.

  2. #12
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Seoul
    Posts
    1,682
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    107393
    Quote Originally Posted by garww View Post
    MIDI tracks have always been called Instrument tracks as far as I know, Then, they let us have Audio tracks.
    Instrument tracks MAY contain MIDI.. but MIDI tracks sometimes will NOT contain an instrument. .
    Like- here is a screenshot from cubase 5's 'add track' context menu- you can see that you can add an instrument track OR a MIDI track..
    Adding-new-channel-in-cubase.jpg
    It is similar in all the versions since.

    Since there are different ways of routing it... that is why we gotta find out how the OP is setting things up, if we want to advise him properly.

  3. #13
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Douglas, Az.
    Posts
    1,558
    Thanks
    60
    Thanked 111 Times in 110 Posts
    Rep Power
    160594
    "Instrument tracks MAY contain MIDI"

    What else can go in there : ) Are they talking about a Beat Machine, or, something, that offers audio and no MIDI?

    Instrument is your patch = like G. Piano in GM

  4. #14
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    essex
    Posts
    1,424
    Thanks
    4
    Thanked 124 Times in 118 Posts
    Rep Power
    2762672
    You need to remember how Cubase works. If you create MIDI track, and record from your master keyboard, and the data appears in the track, in the inspector you can, depending one what gear you have connected and set up, send it out of a MIDI output, or if you have started up a VSTi - either as an instrument track, or as a VSTi in a virtual rack you can send that MIDI track to those outputs too. If you create an instrument track, you can take the track and drop it onto the instrument track. The data is the same. The instrument track can do a few things a MIDI track can't, but the differences aren't really important for this problem here.

    In the inspector - check to see what destinations Cubase is able to send that MIDI track or Instrument track to. You might see a list of running VSTis and real MIDI outputs - I suspect you've just lost the routing - once you route the MIDI data to an output, it will appear in the mixer, with an associated fader. Best guess is that you are not connected to a destination!

  5. #15
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Douglas, Az.
    Posts
    1,558
    Thanks
    60
    Thanked 111 Times in 110 Posts
    Rep Power
    160594
    Yes, there is a much better chance that it will export if the MIDI(and audio) is rendered. I'm Just not on board with lets see how many hoops the DAW can jump through to do something simple

  6. #16
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I tried deleting the Defaults.xml file like Steinberg recommended; no dice. I'll post a couple screenshots for ya here and also go back and try re-naming the Cubase Studio 5 folder in app data. Keep you posted.
    Audio-Mixdown-Settings.jpgProject-View.jpg

  7. #17
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I tried renaming the Cubase Studio 5_64 folder as "xCubase Studio 5_64" to no avail. Still not hearing drum tracks in audio mixdown! Argh!

  8. #18
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    ...crickets...

    Um, isn't this the part where you guys look at the pics, feed the information to your great brains and then help me fix the problem?

    Hello?
    Anyone?
    Bueller...
    Bueller...
    Bueller...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Midi Controller sending keyboard shortcuts in Cubase
    By captainbeyond79 in forum MIDI Mania
    Replies: 1
    Last Post: 03-14-2013, 18:16
  2. More send channels in Cubase Studio 4?
    By The Flame in forum Steinberg / Cubase User Forum
    Replies: 0
    Last Post: 07-25-2007, 18:52
  3. Cubase MIDI Mixdown issue!
    By No More Wolves in forum Newbies
    Replies: 6
    Last Post: 11-13-2005, 21:59
  4. Cubase SX & SW1000 MIDI Mixdown....
    By Devilfire in forum Steinberg / Cubase User Forum
    Replies: 6
    Last Post: 10-01-2003, 02:26
  5. Mixdown Midi in Cubase 5 ?
    By Slightly_Imp in forum Steinberg / Cubase User Forum
    Replies: 0
    Last Post: 03-15-2001, 06:31

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •