Results 1 to 6 of 6

Thread: One-time problem on playback

  1. #1
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Tampa, Fl.
    Posts
    393
    Thanks
    110
    Thanked 26 Times in 26 Posts
    Rep Power
    135923

    One-time problem on playback

    Sign in to disable this ad
    I was mixing 19 tracks (all mic'd - no midi) when I stopped playback to rewind a few measures. When I hit play, the song played at the correct speed but the headphone audio was a mess. Volume was ok, but the audio was extremely fragmented - like 40% of the data were randomly removed.

    I closed the project without saving, then opened it and everything is normal again (whew!).

    I've been running this FX configuration on this song for a month or so and never had a problem with processing. The only thing different today was I added a Klanghelm MJUC jr compressor to my plugin folder, then to the FX chain on 2 tracks. Ya think maybe that's corrupting things?

    I don't know if this was Reaper, the Klanghelm, my interface, or my PC... weird.
    ...as i get older, my equipment gets smaller

  2. #2
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Lowell Street Studio, New England
    Posts
    11,287
    Thanks
    18
    Thanked 426 Times in 405 Posts
    Rep Power
    18154942
    Glitches happen. Unless you don't care about changes you've made, just save the project to a new name, so you've got both the old one and the new one accessible.
    Mike B My new album on CD Baby: Fact and Fiction
    My Bandcamp site: http://mikebirchmusic.bandcamp.com

  3. The Following User Says Thank You to mjbphotos For This Useful Post:


  4. #3
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    2,488
    Thanks
    4
    Thanked 247 Times in 226 Posts
    Rep Power
    5685148
    ^^^Or make sure you've got automatic backups turned on. Any time I save a project, it renames the last saved version as a backup so I can always revert to previous saved states.

  5. The Following User Says Thank You to ashcat_lt For This Useful Post:


  6. #4
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Tampa, Fl.
    Posts
    393
    Thanks
    110
    Thanked 26 Times in 26 Posts
    Rep Power
    135923
    I've had it set to save every 3 min - while not recording. Thanks.

    Something else went wacky around the same time, I think. My VSTi drum kit lost it's file path. I had to reinstall it in a different folder to get it to work. It had been working great in the Reaper plugins folder, now it wont work there.. had to move it to the FX folder and it's fine.

    I think my PC is possessed, man
    ...as i get older, my equipment gets smaller

  7. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Undisclosed
    Age
    32
    Posts
    5,143
    Thanks
    271
    Thanked 246 Times in 245 Posts
    Rep Power
    18567061
    I have playback glitches all the time: A bunch of audio starts playing back unusually fast or slow during or after scrubbing, stutters and jumps, etc.

    Usually, just letting the project rest for a few seconds for all the system resources to catch up or restarting reaper and the interface so they can get back in sync solves it.

  8. The Following User Says Thank You to VomitHatSteve For This Useful Post:


  9. #6
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    2,488
    Thanks
    4
    Thanked 247 Times in 226 Posts
    Rep Power
    5685148
    Quote Originally Posted by spantini View Post
    I've had it set to save every 3 min - while not recording. Thanks.
    I wasn't talking about autosave. Just creating backups is usually fine for me. I have an (probably irrational) aversion to autosave in any program. Yes I've been bitten a couple of times, but I still just can't go there. I did make a custom action for the spacebar on my live machine so that it toggles play/pause and saves the project. That way, at the end of the set when I'm a little drunk and want to get off the stage quick, I hit spacebar to stop recording and don't have to remember to save before shutting down.

  10. The Following User Says Thank You to ashcat_lt For This Useful Post:


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 12-16-2012, 13:38
  2. Replies: 7
    Last Post: 10-21-2003, 15:21
  3. Can't playback and record at same time
    By soundbounce in forum Recording Techniques
    Replies: 5
    Last Post: 09-14-2001, 10:33
  4. Using Real Time effects in playback
    By davidtw in forum Cakewalk / Sonar Forum
    Replies: 1
    Last Post: 01-15-2001, 18:49
  5. Guitar(Audio) Tracks won't playback in time
    By turboman in forum Newbies
    Replies: 1
    Last Post: 08-17-1999, 08:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •