Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 32

Thread: Metering (AA 2,0)

  1. #1
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Metering (AA 2,0)

    Sign in to disable this ad
    What is happening with metering in AA 2,0?
    I can see the indicators when I test mic but when I start recording they,re gone. I like to watch those indicators while recording.

    I want them to work all the time: Testing, recording, playing.

    How to set AA.
    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    deep East Texas
    Posts
    2,841
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    887250
    This is a real issue. I haven't figured it out yet (just installed 2.0) but there's a lot of discussion at Adobe's User to User Forums:
    http://www.adobeforums.com/cgi-bin/w....6@.3bbe5d94/0
    I will tackle that this morning.
    "Digo: 'paciencia, y barajar.'" -- Don Quijote de la Mancha, Part II, Chapter 23

  3. #3
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Australia
    Posts
    300
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    14
    Sounds like you are not using an ASIO driver. Goto Edit > Audio Hardware Setup to make your selection. And use Audition Mix Smart Input for monitoring.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    You are right! I am still using windows sound driver.
    I tried once to choose ASIO and than I got message telling me to go to another menu to adjust more settings.
    I did not understand much, did not find that menu. Decided to wait. I work with no project right now and just trying to learn about new AA.
    I donít understand English enough and it took me 2 hours just to make a little post here (with a little help of my friends and auto corrections in windows)

  5. #5
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Kentucky
    Posts
    5,176
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    2311380
    Quote Originally Posted by ozpeter
    And use Audition Mix Smart Input for monitoring.

    and where do you find that option?

  6. #6
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    deep East Texas
    Posts
    2,841
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    887250

    and where do you find that option?

    Options/Monitoring/Audition Mix/Smart Input
    "Digo: 'paciencia, y barajar.'" -- Don Quijote de la Mancha, Part II, Chapter 23

  7. #7
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Do you guys notice that AA 2,0 is starting up too slowly?
    Sometimes I wonder I everything is set up all right on my PC?
    (Pentium 4, 3,06 gHz, 1gb RAM)
    AA 1,5 which I still have on my computer is starting up very fast.
    Should I uninstall the old one?
    When I open some old projects in new version 2,0 I get message that AA can't find some effects that I used in project (AA 1,5)

    Probably the new one is short for those or it has improved them so much that it doesn't recognize old ones.

    Maybe I'm talking nonsense but I'm still running into the problems.

  8. #8
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Kentucky
    Posts
    5,176
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    2311380
    I am still running the trial...couple of days left. But it does start up MUCH slower on my computer too.

    The "solution" did fix the metering problem. I find that if I am playing a windows media player...or something like that, if I start 2.0 while I am listening to music, it whacks out my input/output settings really weird. Ususally my default output setting is not available, and the input changes to a default way on down the list. I have to stop the running program, and then go to the hardware setup again. ...yeah..I know I shouldn't listen to music probably and expect the program to start up ok.. ..just an old habit I suppose I had.

  9. #9
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by mixmkr
    I am still running the trial...couple of days left. But it does start up MUCH slower on my computer too.

    The "solution" did fix the metering problem. I find that if I am playing a windows media player...or something like that, if I start 2.0 while I am listening to music, it whacks out my input/output settings really weird. Ususally my default output setting is not available, and the input changes to a default way on down the list. I have to stop the running program, and then go to the hardware setup again. ...yeah..I know I shouldn't listen to music probably and expect the program to start up ok.. ..just an old habit I suppose I had.
    I know what are you talking about.
    This kind a problem never accured in old version.
    Maybe we just have to learn more about 2,0 and everything's gonna be just fine.
    I hope so

  10. #10
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Australia
    Posts
    300
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    14
    It does start up more slowly - if only because it's a significantly bigger program.

    ASIO drivers cannot be shared between programs - maybe that's related to the problem you have when starting AA2.0 when using another audio program.

    Opening old sessions in the new version is a bit of a can of worms, as the effects are not all the same, bussing is different, etc etc. I'd retain the old version, and think in terms of continuing to use it for old sessions unless you're prepared to spend some time on getting them working in the new.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Level Metering
    By tkingen in forum The Rack
    Replies: 16
    Last Post: 01-14-2005, 09:26
  2. Good Software Metering System?
    By mark4man in forum Mixing Techniques
    Replies: 1
    Last Post: 10-11-2004, 15:28
  3. WTB: Mackie metering bridge for 32X8
    By umair in forum Free Ads for Music/Recording Equipment
    Replies: 0
    Last Post: 07-05-2003, 17:03
  4. Sound Forge 6.0 Metering?
    By mark4man in forum Sony Tools / Sonic Foundry
    Replies: 0
    Last Post: 01-12-2003, 08:28
  5. metering - which meters to use?
    By Chris Tondreau in forum Steinberg / Cubase User Forum
    Replies: 3
    Last Post: 10-05-2002, 16:28

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •