Results 1 to 3 of 3

Thread: Clicking MONO on Stereo Output won't change sound to MONO

  1. #1
    endserenading81 is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Los Angeles, California, United States
    Age
    32
    Posts
    184
    Rep Power
    214980

    Angry Clicking MONO on Stereo Output won't change sound to MONO

    Sign in to disable this ad
    Hello,
    when I click the MONO/STEREO button on the Main Output, the sound stays the same.

    I want to hear my mix in MONO to check levels.

    How do I fix this?

    R

  2. #2
    guitarplayr82's Avatar
    guitarplayr82 is offline 1K Silver Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    USA
    Posts
    1,214
    Rep Power
    3820723
    Yeah I don't think that works on the Main Output. The best way to preview your mix in mono is to add a Gain plugin (Utility>Gain) and click the Mono button in the plugin.

  3. #3
    Justsomeguy's Avatar
    Justsomeguy is offline Quiet is the new Loud
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Derby, UK
    Posts
    1,092
    Rep Power
    3572256
    Quote Originally Posted by guitarplayr82 View Post
    The best way to preview your mix in mono is to add a Gain plugin (Utility>Gain) and click the Mono button in the plugin.
    I'd never thought of that, i've always just used the "direction mixer" plugin and set the spread to 0
    In the world of music there's no right or wrong, however there is "tried and tested" and "experimental"

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. How to change 1 stereo track into 2 mono tracks?
    By Bas van Dijk in forum Steinberg / Cubase User Forum
    Replies: 10
    Last Post: 07-13-2011, 19:29
  2. stereo headphones from a mono output
    By thomaswomas in forum The Rack
    Replies: 6
    Last Post: 09-02-2010, 12:38
  3. How do I change track settings from stereo to mono?
    By Max_Kincaide in forum Cool Edit Pro / Adobe Audition Forum
    Replies: 5
    Last Post: 10-24-2007, 10:04
  4. Does the output change from mono to stereo?
    By vomortis in forum The Rack
    Replies: 3
    Last Post: 03-27-2003, 10:02

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Special 93% Offer

Got beats? Samples? Mixing and mastering services? Get a head start with this 93% OFF special offer!