Results 1 to 7 of 7

Thread: Can ANYONE tell me why my CEP keeps crashing, even upon reinstall!!!!!

  1. #1
    dialtone is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    53
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    11

    Can ANYONE tell me why my CEP keeps crashing, even upon reinstall!!!!!

    Sign in to disable this ad
    I upgraded the RAM to 1 gig and reinstalled everything, even XP. But CEP keeps getting this error after I close CEP.

    "CEP has encountered a problem and needs to close"

    under details it says this file will be included in this error report
    COCUME~1\dalton\locals~1\Temp\WER7.tmp\WER7.tmp.dir00\appcompat.txt

    Can anyone tell me what is going on, I am getting extremly frustrated as I keep getting this and cannot find out how to fix it.

  2. #2
    superspit's Avatar
    superspit is offline idiots unite!
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    I hit a live electric bass repeatedly with a maraca, so I needed to mic the maraca and the bass amp at the same time.
    Posts
    1,296
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    2730326
    Quote Originally Posted by dialtone View Post
    I upgraded the RAM to 1 gig and reinstalled everything, even XP. But CEP keeps getting this error after I close CEP.

    "CEP has encountered a problem and needs to close"

    under details it says this file will be included in this error report
    COCUME~1\dalton\locals~1\Temp\WER7.tmp\WER7.tmp.dir00\appcompat.txt

    Can anyone tell me what is going on, I am getting extremly frustrated as I keep getting this and cannot find out how to fix it.

    yes....i feel your frustration....understandable too.
    You say you've reinstalled everything....I would suggest you do it again...making sure that the only program you have installed is CEP on the fresh window installation.....nothing else..no drivers..nothing...(not even a video driver, don't even worry about the resolution at this stage!)
    Start from there.....remember, nothing else is to be installed.
    Tell us how that goes.
    Also, Are you re-installing XP onto a freshly, fully formatted drive?

    Also, Are you 'overclocking' your system..(FSB speed increase?)..set that back to defaults, if you are!

    we need to get your system back to basics first!!

    Superspit.
    G.F.C.G. membership #:000038.
    "I love sitting at a big console with blinking lights and knobs and feel like Mr.Sulu on the bridge of the Enterprise"
    my shit!
    http://www.soundclick.com/bands/page...?bandID=742373
    www.myspace.com/obzcure

  3. #3
    ErichS is offline Dedicated Member
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    290
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    219398
    Quote Originally Posted by dialtone View Post
    I upgraded the RAM to 1 gig and reinstalled everything, even XP. But CEP keeps getting this error after I close CEP.

    "CEP has encountered a problem and needs to close"

    under details it says this file will be included in this error report
    COCUME~1\dalton\locals~1\Temp\WER7.tmp\WER7.tmp.dir00\appcompat.txt

    Can anyone tell me what is going on, I am getting extremly frustrated as I keep getting this and cannot find out how to fix it.
    Can you give us more details about your setup? Computer,processor, audio interface... Is this a new problem? Is this a new system? Has CoolEdit ever run correctly on this system? Did you look at that file (...appcompat.txt) and see what the contents were.

    Reinstalling your OS and all is a major pain and if you have already done that it is probably not going to help to do it again.

  4. #4
    superspit's Avatar
    superspit is offline idiots unite!
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    I hit a live electric bass repeatedly with a maraca, so I needed to mic the maraca and the bass amp at the same time.
    Posts
    1,296
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    2730326
    Quote Originally Posted by ErichS View Post
    Can you give us more details about your setup? Computer,processor, audio interface... Is this a new problem? Is this a new system? Has CoolEdit ever run correctly on this system? Did you look at that file (...appcompat.txt) and see what the contents were.

    Reinstalling your OS and all is a major pain and if you have already done that it is probably not going to help to do it again.

    O/S re-re-install???.....Just do it again...you've done it once, you can do it again!!!
    G.F.C.G. membership #:000038.
    "I love sitting at a big console with blinking lights and knobs and feel like Mr.Sulu on the bridge of the Enterprise"
    my shit!
    http://www.soundclick.com/bands/page...?bandID=742373
    www.myspace.com/obzcure

  5. #5
    ErichS is offline Dedicated Member
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    290
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    219398
    Quote Originally Posted by superspit View Post
    O/S re-re-install???.....Just do it again...you've done it once, you can do it again!!!

    Wait...I'm starting to see the light...re-install, re-install, re-re-re-install. Yes!

  6. #6
    superspit's Avatar
    superspit is offline idiots unite!
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    I hit a live electric bass repeatedly with a maraca, so I needed to mic the maraca and the bass amp at the same time.
    Posts
    1,296
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    2730326
    Quote Originally Posted by ErichS View Post
    Wait...I'm starting to see the light...re-install, re-install, re-re-re-install. Yes!
    hehehhehe!...you're funny!
    G.F.C.G. membership #:000038.
    "I love sitting at a big console with blinking lights and knobs and feel like Mr.Sulu on the bridge of the Enterprise"
    my shit!
    http://www.soundclick.com/bands/page...?bandID=742373
    www.myspace.com/obzcure

  7. #7
    dialtone is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    53
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    11

    Thanks guys!

    First here are the specs, the only difference is that I reinstalled XP from the original 98, also I upgraded the RAM to 1 gig.

    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...&product=60567

    I will reinstall it and disable everything, I will see that option upon reinstalling I assume. Also the play button in cool edit is not working, which happened last time also.

    And for today, Line 6 UX2 won't turn on, I switched to all other USB ports and everything else works but that, I am going to buy a new cord for it and hope that is the remedy.

    I have never had this running on my PC successfully for more than a week. It is all a relatively new setup to me. I just need to get these bugs out. I appreciate all your help, rock on

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Why is CEP crashing???
    By dialtone in forum Cool Edit Pro / Adobe Audition Forum
    Replies: 3
    Last Post: 06-15-2007, 16:07
  2. CEP crashing on some sessions
    By DimChandeliers in forum Cool Edit Pro / Adobe Audition Forum
    Replies: 11
    Last Post: 05-11-2003, 21:01
  3. CEP as a sampler?! CEP and MIDI
    By Forte in forum Cool Edit Pro / Adobe Audition Forum
    Replies: 0
    Last Post: 10-22-2002, 23:52
  4. Waves L1 and CeP
    By secretorchard in forum Cool Edit Pro / Adobe Audition Forum
    Replies: 6
    Last Post: 08-01-2002, 10:14
  5. CEP Crashing all the time
    By mastahnke in forum Cool Edit Pro / Adobe Audition Forum
    Replies: 3
    Last Post: 07-29-2002, 12:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Special 93% Offer

Got beats? Samples? Mixing and mastering services? Get a head start with this 93% OFF special offer!