Results 1 to 5 of 5

Thread: pro tools prob

  1. #1
    LmusikG is offline Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    pro tools prob

    Sign in to disable this ad
    i need help with setting up pro tools. there is a message that comes up about buffering. i have a quad core processor and 2gb of ram. but it still has this buffering message. is there something i need to do as far as setting up a particular combination of settings, or what. it mostly come during playback and recording.

  2. #2
    RD423 is offline Force of Nature
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Chattanooga, Tn
    Age
    32
    Posts
    504
    Rep Power
    52199
    I'm not in front of my pro tools rig right now. but I think u need 2 go into your options and find where it says H/W Buffer Size and play with that as well as play with the CPU usage amount. Crank them all the way 2 allow pro tools 2 use the majority of your CPU and I think that should take care of your problem. If not then u might need 2 turn them down some. But that is where your problem lies.
    [URL=http://protoolsforum.com/]Pro Tools forum[/URL]

  3. #3
    Kylec999 is offline Newbie
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1
    Rep Power
    0
    i've been having the same problem since i got mine ( about 2 months ago ).
    its really interfering with consistent recording. I'm using pro tools on a brand new lap top with 3gb ram, 320gb HD, and a dual core processor. All i want to know is whether to turn the cpu usage+ buffer size up or down or whatever.

  4. #4
    RD423 is offline Force of Nature
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Chattanooga, Tn
    Age
    32
    Posts
    504
    Rep Power
    52199
    Unfortunately I'm not in front of my pro tools rig, but I would say crank them both up and see if that helps. If not start turning them down one at a time until it works properly for u.
    [URL=http://protoolsforum.com/]Pro Tools forum[/URL]

  5. #5
    M1Fanatic's Avatar
    M1Fanatic is offline Digital whaaa?
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Midwest
    Posts
    382
    Rep Power
    383148
    You may be able to assign PT to run on one core alone without other apps. Check the task manager if you are using XP (select affinity), if another OS, check Google or Tom's Hardware and see if they can advise.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. m-audio 410 with m powered pro-tools vs. m-box 2 with pro-tools le
    By sewellnc in forum Recording Techniques
    Replies: 9
    Last Post: 03-20-2007, 18:47
  2. Pro tools + Reason rewire problem....pro tools dropping notes.
    By quietb03 in forum Recording Techniques
    Replies: 1
    Last Post: 02-08-2007, 11:48
  3. A Little Prob with Pro Audio 9.03
    By rayc in forum Cakewalk / Sonar Forum
    Replies: 7
    Last Post: 01-13-2006, 11:22
  4. Mbox w/pro tools 6.9 or pro Tools M-Powered
    By inf tha don in forum Newbies
    Replies: 5
    Last Post: 08-02-2005, 23:16
  5. acid pro 3 and 4 audio prob...
    By gatezk in forum Sony Tools / Sonic Foundry
    Replies: 0
    Last Post: 03-23-2003, 07:39

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Special 93% Offer

Got beats? Samples? Mixing and mastering services? Get a head start with this 93% OFF special offer!