Results 1 to 4 of 4

Thread: Mic issues

  1. #1
    mak206 is offline Newbie
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Mic issues

    Sign in to disable this ad
    I have an mxl v69 mogami edition mic and it has been working great lately. just the other day when I was recording, there was tons of static. I noticed that there was static when I plugged the mogami 7-pin cable into the mic. I am thinking there is a catch in the mogami cable. When not recording, which has been quite a bit lately, I keep the mic unplugged and protected in its case. Any other ideas?
    Last edited by mak206; 02-24-2007 at 04:08.

  2. #2
    mak206 is offline Newbie
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    bump.

    Really need to know so I know what to replace

  3. #3
    recordingpro is offline Dedicated Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    263
    Rep Power
    12029
    Quote Originally Posted by mak206
    bump.

    Really need to know so I know what to replace
    Dude how the heck is someone gonna know that over the internet???? Try some trouble shooting. AS cheap as those are go get a new one, or send it to someone for repair

  4. #4
    crazydoc's Avatar
    crazydoc is offline Master Baiter
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Please forgive me. I don't mean to be a prick, but I guess I am.
    Age
    4
    Posts
    2,945
    Rep Power
    2073734
    Quote Originally Posted by mak206
    I have an mxl v69 mogami edition mic and it has been working great lately. just the other day when I was recording, there was tons of static. I noticed that there was static when I plugged the mogami 7-pin cable into the mic. I am thinking there is a catch in the mogami cable. When not recording, which has been quite a bit lately, I keep the mic unplugged and protected in its case. Any other ideas?
    mak

    Ignore recording"pro". He's an unhelpful little gnome with a micropenis cerebrum who hangs out here when his real life isn't going well and he needs to feel important.

    Try moving/wiggling the cable and see if that causes any difference in the static.

    Are you sure it's in the mic? Have you tried another mic into the same signal chain?

    Is there a lot of humidity in your environment? If so, sometimes drying the capsule by leaving the mic several feet over a low wattage light bulb for a few hours might help.

    Unfortunately, your other options of changing out the cable, tube or power supply are somewhat more expensive or involved. Good luck.
    I'm going through a difficult period - it's called life

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. help with mic
    By rp-mc in forum Microphones
    Replies: 14
    Last Post: 07-10-2006, 22:49
  2. nanocomp better than art tube mic pre?
    By trdn1 in forum Other Equipment and Reviews
    Replies: 2
    Last Post: 03-11-2006, 11:22
  3. Mic issues with CEP: Won't record
    By VONewbie in forum Cool Edit Pro / Adobe Audition Forum
    Replies: 17
    Last Post: 07-01-2004, 10:20
  4. Beginner's Mic Queries!!!
    By Ma/T in forum Microphones
    Replies: 4
    Last Post: 07-28-2001, 00:26

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Special 93% Offer

Got beats? Samples? Mixing and mastering services? Get a head start with this 93% OFF special offer!